Uimarampin vahvuuksia

Kestävä, miellyttävä jalalle, turvallisempi ...

K atsoi asiaa mistä näkökulmasta tahansa, niin uimaramppi tarjoaa kiistattomia etuja perinteisiin ratkaisuihin verrattuna. Kulku veteen ja vedestä pois kahlaamalla on turvallisempaa ja sujuvampaa kuin tavalliselta laiturilta hyppääminen. Siksi uimaramppi sopii kaikenikäisille, lapsista vanhuksiin ja myös liikuntarajoitteisille. Uimaramppi toimii valoisalla ja pimeällä, jäiden lähdettyä ja jäiden tuloon asti. – Tutustu etuihin alla. Klikkaa ’Lisää …’ kenttä auki.

 

Rannan käyttäjälle

Kiinteistö ja ylläpitäjä

 

Paras pohja

Paras pohja jalalle

Paras pohja jalalle

U imarampilla kävellessä tuntuu kuin kävelisi uimahallin- tai kylpyhuoneen karhennetulla lattialla. Muta ei pursu varpaiden välistä, ei ole liukkaita tai teräviä kivia eikä hiekka kulkeudu jaloissa sisälle. Kulku on luontevaa ja miellyttävää riippumatta siitä, liikutaanko rannalla vai veden alla.

Lue lisää ... (klikkaa auki/ kiinni tästä)

T ämä on todella uutta. Ulkotiloissa on tähän asti ollut tyytyminen hiekkaan, joko luonnolliseen tai täyttömaahan. Hyvillä pesubetonilaatoilla päällystetty uimaramppi on mukavampi jalalle kuin hiekka, puhumattakaan kivistä, mudasta ja kaisloista.

Suomalainen saunakulttuuri ja terveyden virkistäminen tarvitsee vettä ja kulkuväylää veteen.

Tekee rannasta uimakelpoisen

Väylä aina avoin - estää kasvuston

Väylä aina avoin - estää kasvuston

Turvallinen reitti veteen kivirannalla

Turvallinen reitti veteen kivirannalla

Uimarampilla palautetaan rehevöitynyt ranta virkistyskäyttöön ja muutetaan ”mahdoton kiviranta” uimakelpoiseksi.

Lue lisää ...

Muutos tapahtuu ilman ruoppausta tai niittämistä.

Uimaramppi ylittää ruohot ja liejun

Uimaramppi ylittää ruohot ja liejun

K aislikon läpi kulkeva väylä pysyy aina avoinna, koska uimaramppi talvehtii paikoillaan ja estää kasvuston kasvamisen.

Uimaramppi muuttaa suhteen kaislikkoon. Ennen joutomaana pidetty alue voi muuttua kiinnostavaksi. Tuulessa huojuva kaislikko on täynnä elämää. Kasveja, hyönteisiä ja lintuja voi tarkkailla tukevalla ja miellyttävällä alustalla kävellen – vaikka paljain jaloin. Lisäksi kaislat toimivat näkösuojana uimareille, joten uimaan meno rampin kautta voi olla vapaampaa kuin tavallisella laiturilla.

Uimarampilla turvallisemmin kivikossa

Uimarampilla turvallisemmin kivikossa

K ivirannalla uimaramppi tuo suuria muutoksia. Vaikealta kivirannalta voi uimarampin avulla kulkea uimaan liukastumatta kiviin. Liukastumisvaara vähenee lähes olemattomaksi.

Valaistus

Yövalaistu ramppi ja portaat. AuroraLED.

Yövalaistu ramppi ja portaat. AuroraLED.

ECOaurora hehkuvalo veden alla

ECOaurora hehkuvalo veden alla

Turvavalaistus myös veden alle. Uimarampin reunat voidaan korostaa valoilla. ECOaurora hehkuvalo ei tarvitse sähköä koska se latautuu valosta. Kun tarvitaan voimakkaampaa valoa, käytetään AuroraLED valoja.

Lisää ...

V alojen avulla lisätään uimisen ja kulkemisen turvallisuutta. Niillä voi myös loihtia ‘kiitorata’ veteen kirmaiseville lapsille. Etu korostuu loppukesän ja syksyn pimeinä iltoina.

ECOaurora pujotetaan uimarampin reunoihin. Kesän kirkkaassa valossa ja kirkkaassa vedessä se pystyy latautumaan yli 1,5 metrin syvyydessä ja hehkumaan yöllä. Kuva yllä.

Kun tarvitaan voimakkaampaa valaistusta, voidaan reunoihin asentaa AuroraLED valaisimet kuten yllä vasemmalla olevassa kuvassa. (Kuva suurenee klikkaamalla.) Kumpikin valo toimii myös veden alla.

Lisätietoja valoista:

ECOaurora AuroraLED

Jään kesto – talvehtii paikoillaan

Suomen ankara talvi

Suomen ankara talvi

U imarampin jään kesto on erinomainen. Jää pyrkii liukumaan rampin yli koska se on kuin hyvin iso, pitkä ja litteä kivi veden pohjassa. Sisävesissä pehmeään pohjaan asennettu uimaramppi jätetään lähes poikkeuksetta talveksi paikoilleen. Kivipohjalle asennettu laituri talvehtii myös erinomaisesti, jos sen asennus on suoritettu huolellisesti: siis rampin reunat on suojattu sivuilta kivillä.

Lisää ...

S uojaisat ja/tai ruohikkoiset lahdet ja rannat ovat yleensä helppoja uimarampin talvehtia. Uimaramppi jäätyy kiinni monesta kohdasta ja pysyy hyvin paikoillaan. Jos edessä avautuu pienehkö ulappa, se ei yleensä haittaa kun jää liikkuu laiturin pituussuunnassa. – Myös hiekkaranta on ”pehmeä” ranta jolla talvehtiminen on yleensä helppoa.

Kivirannoilla uimaramppiin kohdistuu suurempi jään liike. Tällöin ramppi suojataan rakentamalla kivistä luiskat sen sivuille. Luiskan korkeus on noin 15 cm ja leveys on noin 60 – 90 cm. Tämä tehdään asennusvaiheessa. Luiska ohjaa/nostaa liikkuvan jään laiturin yli. Ohje täällä.

Lisätietoja avomerelle, suuren ulapan rannalle ja muihin kohteisiin asentamisesta:

Jäiden kestoSopivuus eri rannoille

Turvallisempi

Turvallisempi kulkea

Turvallisempi kulkea

Y mpäristöystävällisyys ja käyttäjän turvallisuus leimaavat tuotetta. Siitä ei esimerkiksi liukene myrkyllisiä kyllästysaineita vesistöön koska runko on tehty alumiinista ja kate on kivi-betonilaattoja.

Veteen ja vedestä pois kuljetaan kahlaamalla uimaramppia pitkin. Se on turvallisempaa ja sujuvampaa kuin tavalliselta (vene)laiturilta hyppääminen. Tämän takia uimaramppi on erinomainen lapsille ja vanhemmille ihmisille jotka karttavat jyrkkiä tikkaita laiturin päässä.

Lisää ...

U imarampin pinnalla olevat esineet on helppo havaita kirkkaassa vedessä ja ne on helppo poimia pois. Uimaramppi voi lisätä turvallisuutta esim. julkisilla hiekkarannoilla koska hiekkarannalla hiekan seassa voi olla piilossa lasinpala, kivi, puutikku tai metallinpala. Sen huomaa vasta kun astuu sen päälle. Uimaramppi tarjoaa tukevan ja tasaisen pinnan. Vuosikymmeniä.

Kivirannoilla uimaramppi vähentää liukastumista. Erinomainen ratkaisu huonon rannan ongelmaan.

Rannan suojaus

Ei häiritse kaunista luontoa

Ei häiritse kaunista luontoa

L uonnontilassa olevilla rannoilla ihmisen vaikutus näkyy helposti. Veteen kulku ja vedestä nouseminen lisää rannan eroosiota. Ilmiö näkyy suosituilla suojelualueilla ja sellaisissa luonnonpuistoissa joissa joudutaan sallimaan uiminen.

Uimaramppi sopii aroille ja luonnontilaisille rannoille. Rannan mureneminen vähenee ja rannan kasvit voivat paremmin koska ramppi ohjaa veteen kulun hyvin rajatulle alueelle. Luonto säilyy lähes ennallaan vaikka kävijämäärä olisi suuri.

Lisää ...

U imaramppi säilyttää luonnonarvot erinomaisesti. Se on luonnontilaisten vesien ja maisemien ystävä koska sen visuaalinen haitta (Visual Impact) on paljon pienempi kuin tavallisen, pinnalla olevan laiturin aiheuttama haitta. Se ei ’pistä silmään’ maisemassa kuten tavallinen laituri.

Laatu. Kauneus ja kestävyys

Kauniiksi päällystettyä alumiiniprofiilia.

Kauniiksi päällystettyä alumiiniprofiilia.

U imarampin esteettinen ja tekninen etevyys on helppo nähdä. Elementtien reuna on kauniisti uritettu ja niiden pinta on helmiäismäisesti hillityn kiiltävä. Kiitos kahdenkertaisen pinnoitteen.

Pinnoitteen alla oleva alumiini on vahvinta tähän käyttöön soveltuvaa alumiinia. Se on merivesi + rakennealumiinia joka on tavallista alumiinia vahvempaa ja jolla on tutkitusti erinomainen korroosiokestävyys.

Lisää ...

U imarampin kaikki materiaalit ovat säänkestäviä. Se on pitkällä aikavälillä kokonaistaloudellista koska alumiini ei ruostu eikä mätäne. Lopuksi kaikki materiaalit ovat kierrätettäviä. Laatu näkyy lisäksi siinä, alumiinit on valmistettu vain SafeWalk piharakenteissa käytettäviksi – ne ovat asiakaskohtaisia design profiileja.

Alumiinirungon korroosiokestävyys on valtameressä vähintään 30-50 vuotta ja vähäsuolaisessa Itämeressä vielä kauemmin. Järvissä ja sisämaassa materiaalin korroosikestävyys on paljon pidempi. Vähintään 50 – 90 vuotta.

Tuotteissa käytetyt kiinnikkeet ovat ruostumatonta terästä.

MerialumiiniKestävät materiaalit

Laajennettavissa

Uimaportaat liitetty uimarampin eteen

Uimaportaat liitetty uimarampin eteen

M uut INNOSUOMI palkitut SafeWalk piharakenteet voidaan liittää uimaramppiin. Niillä rekennetaan miellyttävä kulkuväylä esimerkiksi saunaterassin ja veden välille. Näin terassin mukavuus voidaan laajentaa koskemaan koko saunomistapahtumaa. Kulku veteen ja vedestä pois sujuu miellyttävästi.

Lisää ...

Laajennettu uimaramppi

Laajennettu uimaramppi. Klikkaa kuva suureksi.

SafeWalk piharakenteet

SafeWalk piharakenteet havainnekuvassa

Uimaramppi elementit asennetaan rantaan ja veden alle. Maalla polkua jatketaan PihaPolku elementeillä ja PihaPortailla. Välitasanteet voidaan tehdä PihaTerassilla.

PihaPorras PihaTerassi PihaPolku

Inva ramppi. Erityisliikunta. Kaiteet.

Erilaisia tarvikkeita tarjolla invaramppiin

Erilaisia tarvikkeita tarjolla invaramppiin

Alumiini-alumiini kaide

Alumiini käsijohde, alumiini tolppa kaide

Uimaramppi sopii erinomaisesti liikuntarajoitteisten laituriksi. Erityisliikuntaa varten laituri voidaan varustaa yhdellä tai kahdella kaiteella ja muilla tarvikkeilla. Kaiteet nostetaan pois talveksi.

Lue lisää ... (klikkaa auki/ kiinni tästä)

Liittyy olemassa olevaan laatoitukseen

Liittyy olemassa olevaan laatoitukseen

R

amppi liittyy hyvin olemassa olevaan laatoitukseen – siirtyminen pihan eri osien välillä on vaivatonta.

Inva käyttöä varten ramppiin voidaan lisätä tarvittavat kaiteet, esimerkiksi korkeuksille 700 ja 900 mm joko yhdelle tai molemmille puolille. Kaiteita on saatavissa alumiinisia, puisia ja niiden sekoitus. Kuvia alla:

Lehtikuusi käsijohde, alumiini tolppa kaide

Lehtikuusi käsijohde, alumiini tolppa kaide

Lehtikuusi käsijohde, lehtikuusi tolppa kaide

Lehtikuusi käsijohde, lehtikuusi tolppa kaide

Käsijohde jatko, ruostumaton teräs

Käsijohde jatko, ruostumaton teräs

Korokereuna. Jalalle ystävällisesti pyöristetty.

Korokereuna. Jalalle ystävällisesti pyöristetty.

Yllä oikealla olevassa kuvassa näkyy uimaramppiin sopivat alumiiniset korokereunat. Ne auttavat hahmottamaan uimarampin reunan.

KaiteetKorokereunat

Loma-asunnon käyttöaika pidempi

Aina valmiina. Talvehtii paikoillaan.

Aina valmiina. Talvehtii paikoillaan.

L oma-asunnosta voi täysipainoisesti nauttia aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä. Mahdollisuus virkistäytyä vedessä lisääntyy. Uiminen ja saunominen on mahdollista vaikka perinteinen laituri olisi nostettu ’talviteloille’. Talvella avanto voidaan leikata uimarampin kohdalle jotta saadaan hyvä pohja.

Laiturit ovat vedessä virkistäytymisen olennainen osa. Uimaramppi on uusin lisäys rannalle veneen, [vene]laiturin ja grillikatoksen seuraksi. Suomalainen kulttuuri, vireys ja terveys tarvitsee vettä. Uimarampin avulla kuljetaan sujuvasti ja turvallisemmin veteen ja vedestä pois.

Asennus ilman koneita

Suurta konetta ei tarvita

Suurta konetta ei tarvita

U imaramppi kootaan alumiinielementeistä rannan tarpeiden mukaan. Ramppi on helppo rakentaa, sillä alumiiniosat ovat kevyitä: alle 30 kg / elementti, pituudesta ja leveydestä riippuen. Kevyet rampin osat on helppo siirtää asennuspaikkaan ja liikutella ennen laattojen latomista.

Lisää ...

Pesubetonilaattoja pinossa

Pesubetonilaattoja pinossa

P esubetonilaattojen paino pitää uimarampin paikoillaan. Laatat ovat vakiokokoisia, 40 x 40 cm laattoja jotka ovat lähes kaikkien pihatarvikeliikkeiden valikoimassa.

Kulkuväylä veteen pysyy avoinna ja on jalalle miellyttävä. Rannan niittämistä tai ruoppaamista ei tarvita. Koska rantaa ei ruopata, on tarpeetonta enää pohtia, mihin ruopattu maa läjitetään. Luonto, maisema ja rannan omistaja lepää. Uimaramppi täyttää toiveet.

Vähäinen ylläpito

Vähäinen ylläpito

Vähäinen ylläpito

U imaramppia ei nosteta talveksi rannalle joten kevään ja syksyn vuosittainen ylläpito on olematon esim. ponttoonilaituriin verrattuna. Keskikesällä vesien ollessa lämpimiä voi rehevissä vesissä uimarampin pintaan kertyä kasvustoa. Uimarampin pinta puhdistetaan muutamalla katuharjan vedolla.

Lisää ...

P uhdistamisen väli riippuu paikallisista oloista, ollen yleensä noin 2-3 viikkoa. Kokenusperäinen tuntuma on, että murskatulla kivellä päällystettyjen (karheiden) laattojen puhdistaminen on helpompaa kuin sileämpien laattojen puhdistaminen.

 

Muuta

 

INNOSUOMI Palkittu

INNOSUOMI 2010 palkittu - napsauta kuvaa ja tutustu palkintoon.

INNOSUOMI palkinto

V uonna 2010 ”SafeWalk piharakenteet” tuoteperheelle myönnettiin INNOSUOMI 2010 palkinto. Palkinto on tunnustus uuden ajatuksen jalostamisesta laadukkaaksi, suomalaiseksi tuotteeksi.

Lisätietoja: klikkaa pokaalin kuvaa.

Suomalainen tuote

SafeWalk piharakenteet - napsauta kuvaa ja tutustu valikoimiin.

Katso valikoima, klikkaa logoa

U imaramppi on Suomessa ideoitu globaalisti uniikki tuote. Se on myös kehitetty ja valmistettu Suomessa.

 

Lisätietoja tuotteesta

Tuotteen pääsivusto: Kahlaus-Laiturit.fi

Klikkaa osoitetta yllä

Kuvia GalleriassaUimaramppi mallit